Forside Alt muligt gøgl 10 bedste cykel apps for cykelryttere

10 bedste cykel apps for cykelryttere

af Alexander


I denne artikel får du en liste over de 10 bedste cykel apps for cykelrytteren. Smartphones bliver et mere og mere uvurderligt redskab i hverdagen. Det gælder naturligvis også for cykelryttere. Cykel apps kan gøre din hverdag som cykelrytter meget lettere og federe. Har du allerede downloadet alle 10 apps? Se listen herunder.
1. Bedste cykel app: Strava

Skærmbillede 2015-08-10 kl. 00.20.22

Den bedste cykel app er helt klart Strava. Hvis du ikke har downloadet den endnu, så er det med at få det gjort, for Strava er en ’must-have’ for cykelrytteren.

Strava fungerer ligesom mange andre cykel apps ved at kunne uploade træningsfiler ud til et større netværk. Det særlige ved Strava er dog, at du kan konkurrere mod andre, der bruger Strava på de såkaldte segmenter. Segmenter er strækninger, som du enten selv kan oprette, eller som allerede er oprettet af andre. Når du har uploadet din træningsfil vil du automatisk kunne se, hvor hurtigt du har kørt på de segmenter, du har krydset i løbet af din træningstur. Kører du for eksempel på Geels Bakke nord for København vil du kunne se hvor hurtig du er i forhold til mange andre på Strava, oftest også nogle af de bedste landevejsryttere i Danmark. Den hurtigste på et segment bliver herefter KOM, hvilket står for King Of Mountain. Visse segmenter er dog svære at konkurrere i, da de hurtigste ryttere måske har haft kraftig medvind, og så er det svært at sammenligne sig med dem, hvis man ikke selv har haft kraftig medvind. Derudover kan man også snyde ved fx at holde fast i en bil eller lignende for at blive KOM.

Strava er ikke helt vildt populært blandt danske cykelryttere endnu, men app’en bliver mere og mere udbredt.

Fordel: Gratis, motiverer til at træne, sjovt konkurrenceelement

Ulempe: Ikke helt udbredt endnu, muligt at snyde




2. Mobil meteorolog: DMI vejr

Skærmbillede 2015-08-10 kl. 00.21.46

Der er ikke noget værre end at støde ind i en kæmpe regnbyge og ikke have tøj med til omstændighederne. Eller at have taget løse ben og skoovertræk på for derefter at køre en time og opdage, at solen kommer frem, og temperaturen stiger til over 25 grader.

Vær på forkant med vejret med DMI-appen. Brug byfunktionen til at se time for time hvordan vejret kommer til at blive, der hvor du skal træne, så du ikke lige pludselig får dig en grim overraskelse.

Fordel: Gratis, god at have inden træning

Ulempe: Ved regn får du lyst til at droppe træningen

 

3. Rutevejledning: Google Maps

Skærmbillede 2015-08-10 kl. 00.22.30

Google Maps er et helt almindeligt kort, som er rigtig godt at have, hvis du pludselig skulle fare vild eller blive i tvivl, om du er på rette spor. Hvis du har iPhone har Apple’s egen app ”Kort”, som er installeret fra start, ikke mulighed for at lave cykelrute, men kun mulighed for at vælge mellem bil eller fodgænger. Konkurrenten Google Maps har dog cykelfunktionen, så du kan navigere via cykelstien langs Hillerødmotorvejen eller lignende på kortet. Google Maps har også rutevejledning og GPS-funktion, så du kan komme sikkert hjem. Men pas på, Google Maps kan sagtens lede dig på grusstier, der er som glasskår for racerdæk, for at få dig hurtigst muligt frem. Derudover bruger navigationen også en pokkers meget data og dræner dig batteri på din mobil rigtig hurtigt. Ikke sjovt at være faret vild og stå med en mobil, der pludselig går ud!

Fordel: Gratis, god navigation – også for cyklister

Ulempe: Navigerer på grusstier, bruger meget data, bruger meget batteri

 

4. Mobil førstehjælpsguide: St John Ambulance First Aid For Cyclists

Skærmbillede 2015-08-10 kl. 00.23.29

Denne app er den, du håber, du aldrig kommer til at bruge. Men ulykker sker desværre i cykelsporten – selv til den bedste og mest organiserede fællestræning. Og hvis først uheldet er ude, så er det godt at vide, præcis hvad man skal gøre.

Denne app er godt nok på engelsk og med diverse engelske fagtermer kan den være lidt svær at forstå, men med illustrationer bliver du guidet igennem de forskellige skader, der kan ske ude på landevejen. De forskellige guides er skrevet særligt til cykelryttere, så du fx får at vide, at det første du måske skal gøre er, at få tilskadekomne sikkert væk fra trafikken.

Fordel: Gratis, illustrationer, god mobil førstehjælpsguide

Ulempe: På engelsk

 

5. Cykelnyheder: TV2 Cykelcenter

Skærmbillede 2015-08-10 kl. 00.24.04

Med TV2’s Cykelcenter app får du seneste nyt fra cykelverden. Alle cykelryttere elsker at snakke om verdens bedste cykelhold, eller hvordan de danske professionelle klarer sig, eller hvordan Tour-ruten er i år. Hvis du er en af de få, der ikke elsker at følge med i cykelsporten, så download alligevel denne app, og så har du nogle rigtig gode samtaleemner til fællestræningen, hvis talestrømmen skulle ophøre. Appen bliver opdateret med nyheder dagligt. Appen har dog ikke lige så mange nyheder som for eksempel Feltet.dk, men til gengæld har den også live tekst fra Tour de France. I år 2015 kunne man også høre Rolf og Ritter live som radio.

Fordele: Gratis, daglige cykelnyheder

Ulemper: Kunne godt være lidt flere nyheder

 


 

6. Reparer selv din cykel: Cykel Reparation

Skærmbillede 2015-08-10 kl. 00.24.49

Denne app koster 16 kr., men hjælper dig til selv at reparere din cykel, hvis der skulle opstå problemer. Med denne app får du 50 trin-for-trin vejledning med beskrivelser og billeder samt beskrivelser af 26 forskellige cykelproblemer samt vejledning til, hvordan de fikses.

16 kr. er godt givet ud i forhold til at aflevere den til en cykelhandler, der har en noget højere timeløn. Derudover er det også bare rart selv at kunne reparere sin cykel, hvis der skulle være noget i vejen med den.

Fordele: Gode vejledninger til selv at lære at reparere cyklen

Ulemper: Koster 16 kr.

 

7. Politi app cykel: Politi

Skærmbillede 2015-08-10 kl. 00.25.28

Du har netop fundet den sprødeste brugte cykel på DBA eller lignende. Og så er den endda billig! Men er det hælervarer? Køber du en stjålet cykel har ejeren faktisk ret til at kræve den tilbageleveret. Undgå bøvlet og få lov at beholde din nyerhvervet brugte drømmecykel ved at undersøge, om cyklen er meldt stjålet. Med denne app skal du blot indtaste stelnummer, og så får du svar på, om den er værd at købe eller ej.

Fordel: Gratis, god at have inden du køber cykel brugt

Ulempe: Ikke alle racercykler har stelnummer

 

 8. Cykel GPS app: Garmin Connect

Skærmbillede 2015-08-10 kl. 00.26.31

Denne app er guld værd, hvis du har en af de nyere Garmin cykelcomputere (edge 510 eller 810 eller lignende). En Garmin Edge 810 eller 510 har nemlig bluetooth, så du kan uploade din træning til din smartphone via Garmin Connect. Det er super smart og meget let. Slut med overførsel via USB-stik. Garmin Connect lader dig ligeledes LiveTracke, hente vejrudsigt, overføre ruter og ’workouts’ let fra smartphonen til din Garmin cykelcomputer. Det kræver dog selvfølgelig, at du har en af de nye Garmin GPS cykelcomputere.

Fordele: hurtig upload af træningsfiler fra cykelcomputeren, livetracking, vejrudsigt på GPS m.m.

Ulempe: kræver, du har en af de nye Garmin cykelcomputere med GPS

Hvis du skal bruge en ‘rigtig’ cykel GPS, kan du tjekke vores guide: Cykel GPS – hvilken cykelcomputer skal du vælge?

 

9. Mobil betaling: MobilePay

Skærmbillede 2015-08-10 kl. 00.27.12

Hvorfor er en betalingsapp relevant for en cykelrytter, tænker du nok. Men du har sikkert prøvet det før: du har glemt kontanter, du er ved at gå fuldstændig sukkerkold på vej hjem fra en længere fællestræning. I stedet for at skulle ned på knæ og spørge om lov til at låne penge af en, der har kontanter, kan du nøjes med at spørge, om du ikke bare kan overføre via MobilePay. For selvom du har glemt kontanter, kan du hurtigt overføre penge til vedkommende, der er så heldig at have kontanter med, så du kan få købt dig et par chokoladebarer ved nærmeste tank.

Det er også en ekstra tryghed, hvis der skulle ske noget med cyklen, og du står langt væk fra tog og andet. På den måde kan du lettere fedte dig til et lift hjem fra en forbipasserende bilist, hvis du lokker med penge via MobilePay. Alt i alt en god sikkerhed, hvis du har glemt kontanter.

Fordele: Altid ’online’ kontanter med

Ulemper: Husk mobilen, tager lidt tid at sætte op på mobilen første gang

 

10. Slankemotivator: MyFitnessPal

Skærmbillede 2015-08-10 kl. 00.27.44

MyFitnessPal er den bedste app, hvis du ønsker at tabe dig. Du slipper for minutiøst at skulle veje maden og analysere varedeklarationen. Med denne app taster du ind, hvad du spiser ud fra en kæmpe fødevaredatabase, der så fortæller dig, hvad det svarer til af kalorier. Den kan også bruges, hvis du bare ønsker at holde vægten.
Den er perfekt, hvis du skal trimmes efter julen inden træningslejr i bjerge eller op til La Marmotte.

Fordele: gratis, nem at bruge, god som motivation hvis man ønsker at tabe sig

Ulemper: man opdager hurtigt hvor mange kalorier, der er i slik 

Læs også

1 kommenter

cykelcomputer app – Njgi 4. juli 2018 - 5:51

[…] 10 bedste cykel apps for cykelryttere – … […]

Svar
Bedste Trænings App – Bexdyie 16. maj 2019 - 14:00

[…] 10 bedste cykel apps for cykelryttere – Landevejscykling.dk […]

Svar
pia 7. august 2020 - 17:53

Kan man cykle med Google Maps så ruten vises i cykelretningen og ikke efter nord.

Svar

Skriv en kommentar