Forside Bojsens spalte Alexander Bojsen, rytter på Team ACR-FBL Elite Powered by Integra Advokater

Alexander Bojsen, rytter på Team ACR-FBL Elite Powered by Integra Advokater

af Alexander Dohn Bojsen

Sæsonstarten er lige rundt om hjørnet. Jeg har igennem vinteren ‘træningsblogget’ på et online forum, men har nu besluttet, at nu hvor jeg er kommet på et team og kører A-klassen, vil jeg gerne fortælle andre lidt nærmere om mig og min passion, nemlig cyklingen, på et lidt mere offentligt sted, så jeg kan ‘nå’ ud til endnu flere og dem, der vælger at støtte mig og mit team får endnu større eksponering.

Jeg vil derfor fremadrettet komme til at skrive et post herinde under “Bojsens spalte” i ny og næ. Gerne en gang om ugen, men vi må se, hvor meget der bliver at skrive om. Og det skal lige siges, at det er slet ikke fordi jeg er professionel, nogen vild ekspert, Danmarks bedste cykelrytter allerede nu eller lignende. Jeg skriver bare at lyst og håber så at andre synes det er sjovt at følge lidt med.

Nyt team – Team ACR-FBL Elite powered by Integra Advokater

Sidste år rykkede jeg op i A-klassen og var en af de eneste A-ryttere fra Amager Cykel Ring. Selvom jeg ikke nåede at køre så mange løb gjorde det, at jeg følte mig lidt alene blandt alle de andre hold. I år har Amager Cykle Ring så heldigvis valgt at lave et eliteteam med A-, B- og dameryttere sammen med FBL.

Vi er et helt nyt team, og mange af os har job og studie ved siden af, men derfor håber vi, at vi kan være med til at drille de andre kontinentalhold lidt. Og det betyder, at vi får betalt vores licens, startgebyrer, overnatninger ved cykelløb i jylland, får servicevogn hvis vi punkterer og til at kunne give os flasker under cykelløbene mv.

TeamACRFBL-300x219

 

Vi er et forholdsvis nyt team og har derfor skulle finde sponsorer og lignende, der ville støtte os. Der er heldigvis nogle dedikerede folk bag teamet (samt ryttere, ikke mindst), der har lykkedes med at finde nogle gode sponsorer, der har lyst til at støtte os ryttere. Det er jo virkelig fedt, og betyder rigtig meget.

Som navnet på teamet antyder, er vores hovedsponsor et advokatkontor – Integra Advokater. De gør sig meget i IT-ret, iværksætteri, immaterialret mv. Så hvis du står og skal bruge noget rådgivning inden for erhvervsretten, kan de helt sikkert hjælpe.

Udover det leverer Xtreme noget cykeltøj til os, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til at køre rundt i. De har før været tøjleverandør for nogle rigtig gode teams, så det er rigtig fedt, at de også gider at støtte et nyt team som vores.

Derudover har vi været så heldige at få Gaiasport som energileverandør. Det betyder, at vi får noget ordentlig energi til træning og cykelløb, hvilket er rigtig vigtigt, når vi skal holde os igang så lang tid ad gangen og blive ved med at kunne præstere – så vi ikke ‘går sukkerkolde’. GU og BetterBar kommer dermed til at være de produkter, som vi kommer til at køre med henover sæsonen, og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg tidligere har kørt med GU – altså før vi fik dem som sponsor – hvor jeg var rigtig glad for bl.a. deres Chews, som er ligesom vingummier, og de kan varmt anbefales.

Det er blot nogle af de sponsorer, som har valgt at støtte os i år 2017, hvilket jeg er rigtig glad for. Hvis I ønsker at støtte mig og teamet, håber jeg også, at I vil overveje at blive kunde hos nogle af ovenstående, hvis I fx får brug for en erhvervsadvokat, får brug for nyt cykeltøj, får brug for noget energi eller protein til jeres sport. Hvis I støtter dem, støtter I også automatisk os. 🙂

Sæsonmål 2017

Lidt kort om mine sæsonmål for 2017. Jeg vil rigtig gerne være med til at præge A-klassen. Være med hvor det er lidt sjovt. Det er sgu ikke sjovt at være det tynde øl altid.

Mere konkret kunne jeg godt tænke mig at stå på podieskamlen til minimum et cykelløb. Det behøves ikke være de hårde UCI-løb eller Post Cups, men nok nærmere til et af de sjællandske A-løb, hvor ruten kommer til at passe mig godt.

Men ellers kommer jeg til at tage sæsonen lidt som den kommer. Noget af det vigtigste er at have det sjovt med cyklingen, og så længe jeg har det, er jeg glad. Men det er selvfølgelig sjovest at være blandt de bedste, men jeg har stadig en del at lære i A-klassen.

Og det er klart, når jeg kører på et team, kommer jeg også til at skulle ofre mig engang i mellem for nogle af de andre, og det er jeg også indstillet på.

Vintertræningen

Jeg har passet min vintertræning rigtig godt, synes jeg. Jeg har haft Rasmus Bøgh Wallin fra Power Perfection som træner, og det har helt klart øget motivationen meget at have en træner. Dog har det også været noget jeg har skulle vænne mig til. At min pludselig ikke bare selv kan tilrettelægge træningen.

Jeg kan dog heller ikke selv lade vær med at komme med forslag til min træning og blande mig lidt, men jeg tror også, det er den gyldne middelvej, at det ikke kun er ham, der skal planlægge al min træning, men at vi gør det sammen. Det er jo min krop, og jeg kender den nok bedst og kan bedst mærke, hvad den har brug for.

Henover vinteren har jeg været på Gran Canaria samt i Malaga, hvilket har været en rigtig god forberedelse. Jeg føler virkelig, at jeg har fået de kilometer i benene, som jeg har brug for, og som jeg manglede lidt sidste år. Jeg har dermed en rigtig god ‘base’ og grundform. Nu er vi så igang med at ‘tænde’ for min motor og give mig noget fart i benene, så jeg kan gøre det godt til cykelløbene, hvilket langsomt begynder at komme.

Og det er klart, når vi nærmer os slutningen af april, vil jeg gerne begynde at køre stærkt nok til at kunne køre med i UCI-løbene og den første Post Cup-afdeling.

I øjeblikket træder jeg næsten det samme som sidste år ved sæsonstart. Dog en lille smule bedre i mine 5-sekunders, 1-minuts og 5-minutterstest, så det er fint. For trænings- og wattnørderne kan jeg også sige, at min CTL (fitness) er højere end nogensinde (over 120), så formen begynder at komme.

Husk at følge med..

Som nævnt vil jeg prøve at opdatere herinde ca. en gang om ugen om hvad der nu falder mig ind i forbindelse med cyklingen. Men ellers husk at like og følge med på teamets facebook-side, min instagram og ellers selvfølgelig herinde.

Læs også

2 kommentarer

Anders 8. april 2017 - 23:25

Hej Alexander. Hermed en følger. Hvad ligger din 5s og 10s på pt.? Du virker spurtstærk.

Svar
Redaktion 8. april 2017 - 23:30

Hej Anders. Min bedste 5-sekunders og 10-sekunders er begge kørt for nylig. Min 5-sekunder ligger lige omkring 1.400 watt og min 10-sekunders lige omkring 1.300 watt målt med Stages.

Svar

Skriv en kommentar