Engang var det mere spændende at se maling tørre på en væg end at cykeltræne indendørs på en hometrainer. Sådan er det heldigvis ikke mere! Hometrainer-markedet – og dermed også hometrainer-mulighederne – er boomet de seneste år. Og for os, der bor i et land, hvor vejret er dårligt 80% af året, kan vi kun byde forbedringerne af vores hometrainer-oplevelse velkomne.
Nu er det ikke længere ”bare” selve hometraineren, hvor producenterne konstant forsøger at forbedre og videreudvikle. Nu er det også tilbehør til hometraineren. Med Wahoo Kickr Climb vil du opnå en endnu mere realistisk fornemmelse, når du træner på hometraineren. Læs hele anmeldelsen herunder.
Hvad er Wahoo Kickr Climb?
Lad os først starte med det basale i denne anmeldelse af Wahoo Kickr Climb. Hvad er Wahoo Kickr Climb overhoved?
Wahoo Kickr Climb er et stykke tilbehør til hometraineren, som kan simulere stigninger. Det fungerer ved, at du tager forhjulet af og i stedet monterer forgaflen til Climb’en. Hvis du har hometraineren connectet med software som fx Zwift, vil Climb’en simulere op- og nedkørsler. Det vil sige, at hvis det går op ad bakke i Zwift, vil Climb’en ”trække” forgaflen op, så vinklen på cyklen er, som hvis du kører op ad bakke i virkeligheden. Det samme gælder, hvis du kører ned ad bakke.
Fakta om Climb’en:
- 20% stigning og 10% fald
- Virker med Wahoo Kickr, Kickr core og Kickr Snap 2018 hometrainere og frem
- Virker med gængse træningssoftware som fx Zwift, Trainerroad osv.
- Du skal montere den ved at tage forhjulet af
- Parres let til hometraineren med den medfølgende fjernbetjening
- Du kan selv vælge, om du vil styre den manuelt (via fjernbetjening, som kan monteres på styret), eller om den skal styres automatisk
(Artiklen fortsætter under billedet…)
Hvilke hometrainere virker med Wahoo Kickr Climb?
Climb’en er kun kompatibel med nogle af Wahoos egne hometrainere. Du kan derfor ikke bruge Climb’en, hvis du fx har en Tacx hometrainer.
Climb’en virker med følgende hometrainere:
- Kickr Snap (den med to LED-lys (blå og rød) på selve ”rullen”
- Kickr
- Kickr Core: alle udgaver
Hvad er fordelene ved Wahoo Kickr Climb?
Climb’en gør din oplevelse på hometraineren væsentlig mere realistisk. Med Climb’en får du en fornemmelse af, at det går op og ned ad bakke, når du træner.
Jeg har været i Malaga flere gange på træningslejr, hvor der er nogle brutale små ”gedestier”, der stiger op mod 15-20%. Når du kører op ad sådanne stigninger, føler du, at du kører lodret op i himlen.
Med Wahoo Kickr Climbs simulering af op til 20% kan du få præcis samme fornemmelse – selv når du kører meget stejle stigninger i Zwift. For når du kører de stejleste stigninger i Zwift er du næsten bange for at vælge på hometraineren, fordi du føler, at cyklen er i en så lodret vinkel.
Herudover er Climb’en med til at give dig bedre træning af alle de relevante muskelgrupper, imens du træner på den. Frem for at du træner ”statisk” og bruger de samme muskelgrupper lige meget, vil du opleve en mere varieret brug af muskelgrupperne – præcis ligesom, hvis du trænede udendørs.
Du behøver ikke frygte at skulle bruge timevis på en brugsmanual, software-problemer og lignende. Climb’en er særdeles nem at montere og komme i gang med. Du skal blot montere den i stedet for forhjulet og parre den med den medfølgende fjernbetjening. I alt tager det ikke mere end 2-3 minutter. Herefter vil hometraineren simulere op- og nedkørsler, når du kører i software som fx Zwift.
Samlet set vil du med Climb’en opnå disse fordele:
- Gør oplevelsen endnu mere realistisk
- Giver bedre træning af alle de relevante muskelgrupper, når du træner
- Montering tager ikke mere end 2-3 minutter. Når den er monteret, skal den blot parres med hometraineren, hvis du ønsker, at den automatisk skal følge stigninger i software som fx Zwift
Hvad er ulemperne ved Wahoo Kickr Climb?
For det første kan det for nogle virke som et dyrt unødvendigt ekstra træningsredskab. Hvis du ikke bruger hometrainer-software som fx Zwift, så er det helt korrekt. Hvis du bruger Zwift eller andet hometrainer-software, men højst 5-10 gange i løbet af et år, så er det også korrekt, at det måske vil være lidt ”overkill” at købe Climb’en.
Hvis du dog bruger hometraineren som en del af din vintertræning, så er Climb’en helt klart at anbefale.
Derudover oplever jeg en smule forsinkelse i forhold til, hvad du ser på skærmen. Hvis du fx kører i Zwift og kører i Watopia og det sted, der kaldes ”the aces” (sidste del af Watopia Flat Route, hvor det går meget op og ned inden for kort tid), oplever jeg, at Climb’en er lidt ”bagud”.
Det er dog ikke noget synderligt. Derudover er det også sjældent, at du kører på en rute, hvor det går så meget op og ned inden for kort tid, at det er noget, som du bemærker.
Sidst, men ikke mindst, er der nok nogle Tacx-brugere, der ærgrer sig over ikke at kunne benytte Climb’en.
Samlet set har Climb’en disse ulemper:
- Har en smule ”real-time” forsinkelse ift. hvad du ser på skærmen
- Hvis du ikke kører på hometrainer mere end 5-10 gange, kan det virke som et dyrt ekstra træningsredskab
- Virker kun til nogle af Wahoos egne hometrainere
Er den så pengene værd?
Wahoo Kickr Climb er jo ikke ligefrem et billigt ekstra træningsredskab. Men Climb’en er ikke bare en dyr ”ekstra gimmick”, som Wahoo har lavet for at tjene penge.
Climb’en er vitterligt med til at gøre din hometrainer oplevelse mere realistisk og give dig mere optimal træning. Climb’en er dog ikke banebrydende. Det er ikke fordi, at du tænker: ”Wow, det her er for vildt!”, men omvendt er Climb’en prikken over i’et i dit hometrainer-setup.
Hvis du er glad for at køre på hometrainer og bruger software som fx Zwift eller lignende, er Climb’en derfor helt klart pengene værd.
Konklusion på anmeldelse af Wahoo Kickr Climb
Så hvad er konklusionen på anmeldelsen af Wahoo Kickr Climb?
Climb’en ender på en score 4 stjernerud af 5. Se hvordan de fordeler sig herunder.
Opsummering
Du skal købe Climb’en hvis du glad for at køre på hometrainer og bruger software som fx Zwift eller lignende og ønsker at have prikken over i’et i dit hometrainer-setup.