Forside Bojsens spalte Cykelløb i Slagelse og Greve 2017

Cykelløb i Slagelse og Greve 2017

af Alexander Dohn Bojsen

I denne weekend blev cykelsæsonen skudt igang.

Både lørdag og søndag var der over 80 tilmeldte, så det var tæt på at hele den danske elite var samlet på Sjælland for at få startet sæsonen.

Vi er kun to ACR-FBL Elite Integra Advokater-ryttere til start – mig og Anton. Så vi er virkelig i undertal i forhold til Cult, der nærmest har over 15 mand til start. Derudover er vores tøj fra leverandøren i Italien lidt forsinket, så vi kører rundt i “neutralt”/rødt-sort tøj, hvilket ikke ligefrem gør det lettere at køre i feltet. Der blev skubbet lidt ekstra, når man kun kørte to “røde mænd” rundt i feltet.

Anyways, begge dage ekstremt hårde og ikke noget særligt at skrive hjem om. For dårlig placering på de forkerte tidspunkt og manglende fart i benene. Mange af de andre har dog også (til vores forsvar) allerede startet deres sæson i Normandiet, Kroatien, Rhodos osv., så dermed er de et lille skridt foran.

Begge dage sidder jeg for dårligt på de forkerte tidspunkter. For langt tilbage. Lørdag splitter den på en bakke, hvor der er en smule sidevind – cirka på 3. omgang. Der sidder jeg blandt de 15 bagerste. Dog syntes jeg heller ikke, at ruten passede mig særlig godt. Dermed kom jeg ind i bagerste gruppe, der gennemførte.

Det gjorde søndag derimod. Relativ flad rute. Men til gengæld blæste det meget op, og efter 30-40 km splittede den i atomer. Jeg følte mig dog bedre tilpas i det store felt og følte at benene var til mere. Alligevel gennemførte jeg naturligvis sammen med en gruppe på 10-15 mand, og vi kørte bare et jævnt rulleskift for at få nogle kilometer i benene. Derefter kørte jeg hjem for at få endnu flere kilometer.

Det er dejligt, at sæsonen i det mindste er gået i gang. Jeg mangler stadig noget fart i benene og noget mere tryghed i feltet. Om nogle uger tror jeg allerede, at det vil komme til at gå bedre. Jeg fik også at vi af nogle af de andre bekendte, at jeg simpelthen er for stærk til at sidde dernede. Jeg er stærk nok til at sidde med i fronten. Og det er måske lige så meget mentalt, at jeg skal tænke mere over det – have lidt mere selvtillid og tro på det, som jeg gjorde i B-klassen sidste år.

På søndag er der cykelløb i Sorø, hvor der også er nogle bakker på, så det må vi se, hvordan går.

Cykling er en hård sport. Men jeg er sikker på, at hvis man bliver ved med at kæmpe og træne hårdt, så skal det nok give pote og succes på et eller andet tidspunkt.

Læs også

Skriv en kommentar