Hjem » En status efter min første forårssæson i A-klassen

En status efter min første forårssæson i A-klassen

af Alexander Dohn Bojsen

Så er der endelig lidt nyt på spalten efter lidt tids fravær. Hvorfor? Det kommer vi til.

Forårssæsonen er nu overstået, og det er tid til at gøre lidt status. Jeg har nu kørt mit første forår i den danske A-klasse, eliteklassen i cykling i Danmark. Det er nu tid til at se lidt tilbage og lære af fejlene, men samtidig se fremad og gøre det endnu bedre.

Er jeg tilfreds med forårssæsonen?

Første spørgsmål, der melder sig, er helt overordnet, om jeg er tilfreds.

Både ja og nej.

Jeg har faktisk allerede opnået de resultatmål, som jeg havde inden sæsonstart. Nemlig:

  • Gøre det godt til nogle af UCI-løbene
  • Komme på podiet i et af de mindre danske A-løb

Og begge dele er lykkedes.

I Skive til Rent Liv Løbet, som var et UCI-løb, kørte jeg både med i morgenudbruddet og sad med fremme blandt kun 22 ryttere, da den splittede i sidevinden.

Derudover fik jeg kørt mig på podiet til Næstveds løb. Det var første gang, at jeg følte, at jeg rent faktisk havde overskud og var med blandt de bedste. Selvfølgelig var det heller ikke de bedste af de bedste, som var med til løbet, men der var alligevel nogle gode navne med, og jeg kunne også se, at jeg var i god form, hvilket var det vigtigste.

Efter UCI-løbene og opnåelsen af mine mål…

Efter alle de vigtige cykelløb samt at have kørt mig på podiet havnede jeg lidt i et tomrum. Jeg fik stadig trænet et par gange om ugen samt kørt cykelløb i weekenden, men jeg mistede lidt gnisten.

Jeg havde brug for at få cyklingen en lille smule på afstand og holde lidt fri i hovedet. Jeg trænede derfor kun 1 – 1/2 time af gangen, men prøvede til gengæld at køre intervaller for at holde formen vedlige, så jeg ikke kom alt for langt bagefter.

Jeg tror også, det var meget sundt at få lidt mentalt overskud igen. Lige komme lidt væk fra kun at tænke cykling hele tiden. Og det gør heller ikke noget, at formen dykker lidt igen, for så kan jeg vende tilbage endnu stærkere end før til efteråret.

Der skulle gå lidt over en måned, hvor jeg kun trænede et par timer om ugen samt cykelløb, hvis der var det. Noget der helt sikkert begyndte at kunne mærkes på formen. Og fordi jeg kunne mærke det lidt på formen, begyndte jeg også at sidde bagerst i feltet, fordi jeg ikke stolede på mig selv, og det gjorde faktisk bare det hele lidt værre. Det var jo ikke så godt, men det var fint nok.

Jeg fik dog alligevel kørt UCI-løbene Fyn Rundt og GP Horsens, hvilket var to rigtig fede løb. Til Fyn Rundt prøvede jeg faktisk en del at komme i udbrud, men i det hel taget var vi som team gode til at prøve at rykke på skift. Derfor endte det også med, at det blev en af de andre, der kom i udbrud og fik TV-tid og gjorde det rigtig godt indtil de sidste km.

GP Horsens er et sindssygt kuperet cykelløb med alle de værste bakker, som man kan finde i området. Det blev derfor bare en dag for mig, hvor jeg sad i feltet. Der var kommet et større udbrud afsted på lidt over 20 mand, som vi aldrig hentede, og derfor fik vi ikke lov til at køre omgangene inde i byen, hvilket også var fint nok for mig.

To UCI-løb, hvor jeg fik en masse erfaring, og som jeg var rigtig glad for at få lov til at deltage i.

DM endte med at blive endnu hårdere end nogen havde troet. Jeg havnede lidt for langt tilbage, og da den knækkede i vinden, var der også et lille styrt, som gjorde, at jeg også måtte bremse lidt. Jeg havnede i en gruppe lidt efter, og vi kom aldrig op igen.
(Indlægget fortsætter efter billedet)

Foto: Jesper Skovbølle

Foto: Jesper Skovbølle

Nye mål sat og klar igen til efterårssæsonen

Nu har jeg haft tid til at sunde mig lidt. Komme op på hesten og sætte nye mål. Jeg kunne godt tænke mig at være godt kørende igen i midten af august. Det kunne være rigtig fedt med en podieplacering til ved et mindre A-løb.

Derudover er der også nogle andre sjove cykelløb som for eksempel en Post Cup i Holbæk, Tour de Charlottenlund samt et cykelløb på Island, som vi måske skal køre.

Træningen går på nuværende tidspunkt fremad. Jeg fokuserer nu mere på at få noget mere længde på, da jeg stadig synes, at jeg bliver lidt for træt, når vi har kørt mere end et par timers cykelløb. Derfor kører jeg også nogle ture, hvor jeg kører noget fællestræning de første 3-4 timer og derefter kører lidt ekstra med nogle hårde intervaller til sidst, som ‘simulerer’ en finale til et cykelløb.

Det håber jeg giver pote.

Jeg kan også mærke, at følelsen i kroppen er ved at blive bedre og bedre. Og som hold er vi flere og flere, der er rykket op i A-klassen, hvilket begynder at gøre det rigtig sjovt at køre cykelløb, fordi vi taktisk kan gøre det bedre.

I weekenden (22.-23. juli) skal jeg køre cykelløb i Sverige. To løb som jeg faktisk glæder mig lidt til, fordi jeg er ved at komme i lidt bedre form igen nu. Her satser jeg på at kunne ramme et af udbruddene en af dagene og så æde mig selv op. Selvfølgelig håber jeg på at kunne køre finale, men det vigtigste er også bare at kunne ramme udbruddet og få noget virkelig god løbstræning ud af det.

Derefter skal jeg forhåbentlig køre Randers Bike Week, som ligger i starten af august og så som nævnt Post Cup i Holbæk og Tour de Charlottenlund, som er et gadeløb. Så må vi se, hvad der sker derfra.

Jeg håber at kunne holde jer lidt mere opdateret – nu hvor motivationen også er der noget mere.

Hvordan får man motivationen tilbage efter at have mistet den?

Du kender det måske selv.

Du har ingen motivation. Du har ingen lyst til at tage ud og træne. Du overvejer, om det overhoved er cyklingen (eller hvad du dyrker af sport), som du skal bruge tid på.

Vi lever i en så travl hverdag, at hvis vi ville, kunne vi sagtens bruge tiden på noget andet end at træne. Derfor kan du måske også hurtigt blive fristet til at droppe træningen til fordel for noget helt andet.

Men afgørende for at blive en god cykelrytter, komme i god form, tabe sig eller hvad end, der er ens mål er: blive ved med at bevare motivationen.

Da jeg som nævnt netop har haft en periode, hvor motivationen ikke var på sit højeste, tænkte jeg over, hvad der motiverede mig. Og jeg kom frem til følgende tips, der motiverede mig til at cykle og træne, som du måske også kan bruge:

  • Sæt dig nogle (realistiske) mål – hvad vil du gerne opnå og hvornår skal det opnås?
  • I tråd med dette: Tænk over dit why. Hvorfor startede du i sin tid med at træne? Hvad er meningen med træningen?
  • Træn sammen med andre – det gør det lettere at komme afsted samt gør det hele sjovere og mere socialt
  • Få en træner som du kan ‘sparre’ med
  • Giv dig selv lov til at holde fri engang i mellem for en kort tid

Har du nogle gode råd til at bevare motivationen? Så er du velkommen til at skrive en kommentar herunder.

Undgå at gå glip af noget..

Vil du følge mig på min vej mod at blive blandt Danmarks bedste cykelryttere? Så vær sikker på ikke at gå glip af nogle af mine indlæg og få en mail 1-2 gange om måneden om det seneste nyt om mig samt om cykeltræning og cykeludstyr her:

[rainmaker_form id=”749″]

Læs også

Skriv en kommentar