Forside UdstyrCykeltøj 3 armvarmere i forskellige prisklasser
Sorte armvere fra Assos

3 armvarmere i forskellige prisklasser

af Alexander Dohn Bojsen

Hvorfor armvarmere / løse ærmer?

Armvarmere er et fantastisk stykke cykeltøj. Det er et must-have i enhver cykelgarderobe, især hvis du bor i Danmark! Armvarmere kaldes også løse ærmer og er nærmest to lange sokker med huller i begge ender. De løse ærmer fungerer ved, at du er iført en kort trikot og så ruller ærmerne op fra håndleddet og op omkring overarmen. En meget vigtig detalje er, at du skal have de løse ærmer under selve trikoten oppe omkring overarmen, hvor ærmet slutter. Det er lidt en uskreven regel, men man mener, at det ikke ser godt ud, hvis de løse ærmer er rullet op og ud over trikoten ved overarmene – den skal sidde under trikoten.

De løse ærmer er et vigtigt stykke cykeltøj, fordi du dermed kan skifte mellem korte og lange ærmer ved omskifteligt vejr. Så du kan starte iført løse ærmer, hvis du synes, at det er lidt småkoldt, fx hvis det er formiddag eller overskyet til at starte med, og så kan du altid tage dem af igen og smide dem om i lommen, hvor de ingenting fylder, hvis det bliver for varmt med dem på. I Danmark er vejret ofte en småblandet fornøjelse, og med løse ærmer behøves det ikke være ‘enten eller’ mellem lange eller løse ærmer, for du kan let tage armvarmerne af og på, som det passer dig.

Men hvilke løse ærmer skal du så købe? Det afhænger helt og aldeles af kvalitet og hvor mange penge, du vil bruge. De billigste, vi har taget med i vores lille sammenligning her, koster kun kr. 89,00, mens den dyreste koster kr. 249,00. Alle de armvarmere er derfor i et forholdsvis ‘billigt’ prisleje. Det skyldes, at vi har prøvet at finde dem det billigste sted. Hvis du går ned i din fysiske cykelforhandler, vil de helt sikkert koste mere, end de gør de steder, vi har fundet. Derfor kan det virkelig godt betale sig at købe løse ærmer og generelt cykeltøj og cykeludstyr over nettet.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber armvarmere?

Når du køber armvarmere er der nogle få ting, du skal være opmærksom på. Som med alt andet cykeltøj er der nemlig forskel på de forskellige mærker og modeller. Løse ærmer er dog ikke det allermest avancerede stykke cykeltøj, så derfor er der ikke så mange ting, du skal være opmærksom på.

Størrelsen. Inden du køber armvarmerne skal du naturligvis gøre op med dig selv, hvilken størrelse du skal bruge. Er de løse ærmer for store vil de typisk krybe ned fra overarmene og skabe et ‘hul’, bart hud, mellem ærmerne på trikoten og de løse ærmer, hvilket hverken ser særlig smart ud eller varmer så godt, mens hvis de er for små, vil de måske klemme og føles ubehagelige at have på, hvilket heller ikke er godt. Mange tøjproducenter, der producerer armvarmere, deler dog ofte størrelserne lidt groft op, fordi ærmerne er i så elastisk materiale, at de kan bruges af flere størrelser arme. De deler derfor ofte størrelserne op i S/M og L/XL typisk, og her kan man ofte let identificere, hvor man mest er. Hvis du skulle risikere at købe en forkert størrelse, så kan du altid returnere dem og få dem byttet. Den forhandler, vi linker til, har 365 dages returret, så du har god tid til at vurdere, om armvarmerne er den rette størrelse for dig.

Stoffet/kvaliteten. Du skal ligeledes gøre op med dig selv, om du ønsker tykt og varmt stof eller tyndt stof beregnet til lidt varmere tider. Ofte er de løse ærmer en blanding mellem de to, men man kan også købe armvarmere, der er ekstra varme. Kig ligeledes efter hvilket materiale armvarmerne er lavet af. Er de lavet af polyamid, nylon eller SuperRoubaix? Det er smag og behag, hvad der er bedst, men vi anbefaler nok mest en blanding af polyamid, polyester og elastane, hvilket er en typisk kombination, topkvalitetsmærket Assos benytter til deres cykeltøj.

Ekstra detaljer. Visse armvarmere har ligeledes nogle små ekstra detaljer. Lidt diverse lir, om man vil. Nogle armvarmere har for eksempel silikonekant, så de ikke glider ned, mens nogle har lynlås og andre har små reflekterende detaljer, så du også bliver set i trafikken og øger din egen sikkerhed. Alt sammen noget du måske kan tage med i dine overvejelser – eller noget, du kan være ligeglad med.

Hvilke armvarmere skal du så vælge? Vi kommer med tre bud på armvarmere i forskellige prisklasser.

Armvarmer Assos sorte – 249,00 DKK – VINDER

Sorte armvere fra Assos

Disse armvarmere er de bedste, der findes på markedet, og derfor er de også vores ‘vinder’ i denne lille sammenligning. Det er dog også den dyreste. Assos er et schweizisk topmærke, der laver kvalitets cykeltøj og er blandt de foretrukne mærker for mange cykelryttere: professionelle såvel som motionister. Og med god grund! For Assos skuffer aldrig. De leverer altid lækkert tøj, der er komfortabelt og sidder, som det skal, har et simpelt, stilrent design og har den funktionalitet, som man forventer af det dyreste og bedste cykeltøj på markedet. På trods af at vi her skriver ‘dyr’, så koster disse armvarmere altså kun 249,00 DKK, hvis du følger linket herunder. Dette er en helt rimelig pris for de bedste armvarmere på cykeltøjsmarkedet.

Disse armvarmere fås i størrelserne M/L og XL/XLG og er lavet af en kombination af 54% polyamide, 36% polyester og 16% elastane. Dette materiale gør, at du kan holde varmen på armene, hvilket er rigtig vigtigt, fordi du ikke bruger armene lige så meget som andre muskelgrupper, når du cykler. Alligevel er de lavet i åndbart materiale, så du stadig kan ånde igennem ærmerne og ikke bliver helt fugtig af sved, mens du har ærmerne på. Armvarmerne fylder, ligesom andre armvarmere, næsten ingenting og kan sagtens være i en lomme, hvis du ikke vil have dem på armene længere.

Pris: 249,00 DKK
koeb-nu-groen

 

 

Armvarmere Xtreme X-Arm sort – 139,00 DKK – GOD TIL PRISEN

Armvarmere fra Xtreme

 

Xtreme er et forholdsvis nyt dansk mærke, der er ved at finde vej ind til det danske cykelmarked inden for cykeltøj. Deres vision er at skabe cykeltøj målrettet til danskerne, men til rimelige priser. Det vil sige cykeltøj, som kan klare sig i lidt forskelligt vejr; regn, slud, varme og sne, men stadig så det er komfortabelt at have på og er åndbart og svedtransporterende, så man kan transportere varme og fugt væk fra kroppen. Dog skal det ikke koste en halv bondegård at have ordentligt, funktionelt cykeltøj, men det skal kunne laves til en skarp pris.

Og med disse løse ærmer har Xtreme virkelig formået at lave et par løse ærmer til en skarp pris! Vi er her gået ned til det halve i pris i forhold til de løse ærmer fra Assos, og selvfølgelig kan det godt mærkes lidt i kvaliteten. Hvad kan man forvente? Men til prisen er de her armvarmere faktisk ret gode. De er lavet i SuperRoubaix materiale, som føles en lille smule tykkere i forhold til Assos’ materiale. Derfor er disse armvarmere mere egnet til de lidt køligere dage og ikke ved +20 grader og solskin. Alligevel er disse armvarmere rigtig komfortable at have på, de føles bløde og mærkes lækkert mod huden. SuperRoubaix materialet er af høj elasticitet, hvilket ligeledes betyder, at de sidder rigtig godt og dermed har en god pasform. Disse armvarmere er klart at foretrække, hvis du vil spare lidt penge og have en lille smule varmere armvarmere, som dog ikke kan bruges i alt for varmt vejr (men der tager man dem jo også af og om i lommen). Normalt koster disse armvarmere 179,00 DKK, men herunder får du dem til KUN 139,00 DKK.

Pris: 139,00 DKK
koeb-nu-groen

Armvarmere Astral Model 908 – 89,00 DKK – BILLIGST!

909

De sidste armvarmere vi vil anbefale er i den billigste prisklasse: under 100 kr. Det er armvarmerne fra Astral, model 908 til KUN kr. 89,00. Astral er et dansk mærke, hvor Rolf Sørensen er blandt medejerne og har været med til at designe og bestemme kvaliteten af deres tøj. Dermed har en professionel, som selv ved, hvor meget kvalitets cykeltøj betyder, været med inde over deres produkter og sørge for, at det har dette ‘kvalitetsstempel’.

Disse armvarmere er rigtig fine til prisen. Man kan godt mærke, at det er blandt de billigste på markedet, alt andet ville også være underligt. Så forvent ikke Assos-kvalitet. Kvaliteten minder nok nærmere om Xtremes (ovenstående), da disse Astral armvarmere er lavet af samme materiale: SuperRoubaix. Dermed er de også tykkere og derfor ikke at anbefale på de lidt varmere sommerdage. Men der er silikonekant ved overarmen, så de ikke glider ned.

Disse armvarmere er derfor mest til hvis du vil have et par armvarmere til rigtig billige penge. Men forvent ikke den bedste kvalitet.

Armvarmerne fås i størrelserne: S/M og L/XL.

Pris: 89,00 DKK
koeb-nu-groen

Læs også

Skriv en kommentar