Forside Udstyr Ny Garmin: Garmin Edge Explore 1000 cykelcomputer

Ny Garmin: Garmin Edge Explore 1000 cykelcomputer

af Alexander Dohn Bojsen


Garmin offentliggør nu Garmin Edge Explore 1000 cykelcomputer. Cykelcomputeren er i høj grad lavet til cykelrejsende, der i stedet for at gå meget op og træning og træningsdata går mere op i at udforske nye områder på cyklen.

Brugerflade til cykelrejsende

Selve brugerfladen, interfacet, i Garmin Edge Explore 1000 er specifikt lavet til cykelrejsende. Brugerfladen er blevet ‘renset’, så det er lettere at betjene og med gode funktioner til adventure eller ‘touring’ cyklister.

Med cykelcomputeren får du data som kort/rute (navigation), højde, adressesøgning og lignende. Med Explore får du mulighed for at vælge mellem tre forskellige ruter, eller du kan lave ruten hjemmefra, både on- og offroad-ruter. Der er ligeledes mulighed for at tilslutte SD-kort til at ligge større kort og lignende ind på computeren.

ee1k5

Alarmer dine nærmeste ved styrt

Min Garmin Edge Explore 1000 bliver dine nærmeste kontaktpersoner alarmeret, hvis du skulle styrte – uanset hvor i verden, du er.

Cykelcomputeren minder på mange måder om ‘broderen’ Garmin Edge 1000, som er den bedste cykelcomputer til cykeltræning i Garmins sortiment. Men Garmin Edge 1000 Explore skiller sig alligevel ud.

Foruden at have en nemmere brugerflade særligt til cykelrejsende har den en funktion, Garmin kalder “incident detection”. Med denne funktion kan du enten automatisk eller manuelt alarmere nogle forudindtastede kontaktpersoner. Den automatiske alarmering sker ved hjælp at et accelerometer i cykelcomputeren, der registrerer, hvis du skulle styrte og sender en alarm af sted efter 30 sekunder.

garmin-edge-explore-1000-funktioner

LiveTracker – lad andre følge dig på din rejse

Med Garmin Edge Explore 1000 kan dine venner og familie følge dig live med livetracker-funktionen, så de altid kan se, hvor henne i verden du er.

Cykelcomputeren kan parres med din smartphone, så du får adgang til en række ekstra funktioner heriblanding LiveTracking. En anden funktion, som også er kendt på Garmin Edge 1000-computeren, er vejrudsigtsfunktionen, som gør, at du kan se vejrudsigten på cykelcomputeren, mens du kører. Derudover kan du se indkommende opkald, SMS’er og dele dine ture på de social medier samt Strava.

Desuden kan denne cykelcomputer holde i op til 15 timer – så den ikke går død midt i det hele, mens du udfordrer øde områder.

Se videoen om Garmin Edge Explore 1000 her:

 

Du kan læse mere om cykelcomputeren på Garmin.

Hvis du vil læse en guide om cykel GPS’er, kan du læse vores artikel: Cykel GPS – hvilken cykelcomputer skal du vælge?

Læs også

Skriv en kommentar