Forside UdstyrProduktnyt Ny Pioneer wattmåler – analyser dit tråd

Ny Pioneer wattmåler – analyser dit tråd

af Alexander Dohn Bojsen


Wattmålermarkedet i cykelverdenen gløder lige i øjeblikket. Pioneer er nu ude med en ny krankarmsbaseret wattmåler til en endnu mere attraktiv pris og med mulighed for at analysere ens pedaltråd.

Den nye wattmåler har fået det meget mundrette navn: SHY-PM910HL og findes i en Shimano Ultegra 6800-version og en Dura Ace 9000-version, ifølge Road.cc.

Wattmåleren minder i det store i det hele Stages-måleren om, som du kan læse en guide om her: Stages wattmåler – komplet guide til køb.

Det vil sige, den sender data via ANT+, hvilket fungerer til for eksempel Garmin’s cykelcomputere og selvfølgelig også Pioneers egen cykelcomputer.

Batteriet skulle ifølge Pioneer selv holde 180 timer og er et standard CR2032. Wattmåleren er vandtæt og kan klare temperaturer fra -10°C til 50°C. Selve wattmåler-delen vejer kun 22 gram.

Fordele og ulemper ved wattmåleren

En af de store fordele ved krankarmsbaserede wattmålere som denne er, at de er lette at skifte: det tager ikke meget mere end 5 minutter og kan gøres af enhver, der kan finde ud af at bruge lidt almindeligt cykelværktøj.

En af ulemperne er, at de kun måler i den ene side – og ikke i begge sider. Den måler derfor kun det ene tråd og fordobler dette tal. Hvis du derfor for eksempel konstant træder hårdere med dette ben vil watt-tallet blive lidt højere, end du reelt træder. Eller hvis du for eksempel kører en spurt, og starter spurten med dette ben, så vil tallet også blive en smule højere, end der egentligt bliver trådt, fordi den kun måler den ene side og fordobler tallet.

Selvfølgelig er prisen også noget lavere end de kranksætbaserede wattmålere og sågar også end de navbaserede. Dette skyldes også den store konkurrence der efterhånden er på wattmålermarkedet.

Analyser dit tråd

pioneer-analyser-tråd

Vi cykelryttere elsker at analysere – jo mere, jo bedre. Og nu er Pioneer ude med en ny teknologi, der gør, at du

Læs også

Skriv en kommentar