Forside UdstyrProduktnyt Stages med wattmåler til Campagnolo og carbonkranksæt

Stages med wattmåler til Campagnolo og carbonkranksæt

af Alexander Dohn Bojsen

Ifølge Road.cc har producenten, Stages Cycling, der producerer wattmålere til cykelsporten, netop lanceret en wattmåler til carbonkranksæt herunder forskellige valgmuligheder til Campagnolo.

Du kan læse om Stages wattmålere og træning med wattmåler i denne artikel: Stages wattmåler – komplet guide til køb.

Hvad er en wattmåler?

En wattmåler måler præcist, hvor hårdt du træder, når du cykler. Før i tiden var wattmåleren forbeholdt de professionelle cykelryttere, og engang var det kun producenten SRM, der havde patent på wattmåleren. Patentet er dog udløbet og i dag er der stor konkurrence på ‘wattmålermarkedet’, hvilket også er med trække prisen ned, så os ikke-professionelle ryttere kan være med på wattmålervognen.

Hvem er Stages?

Stages laver wattmålere. De startede med at lave wattmålere til de fitnesscykler, du kender i fitnesscentrene, men laver nu også wattmålere til cykler udenfor.

De har tiltrukket opmærksomhed fra cykeludstyrsbefolkningen dels på grund af de sponsorerer wattmålere til Chris Froome (Tour-vinder osv.) og hele Team Sky og dels på grund af deres lave pris. Derudover er deres wattmålere sammen med pedalbaserede wattmålere nogle af de nemmeste af montere og skifte fra cykel til cykel.

Wattmåleren er nemlig krankarmbaseret. Det betyder, at wattmåleren måler i den ene krankarm, det vil sige i venstre pedalarm.

Stages – nu også med wattmålere til carbonkrank

Indtil videre har Stages kun lavet krankarmsbaseret wattmåler til aluminiumskranksæt. Det vil sige alle Shimano, SRAM og lignende kranksæt. En af de store ulemper ved Stages har hidtil været, at de ikke har kunne lave wattmåler, der understøtter carbonkranksæt, og dermed har de udelukket alle Campagnolo-brugere. Campagnolo laver nemlig i høj grad kranksæt lavet ud af kulfibermaterialet carbon.

MEN! Nu lancerer Stages også wattmålere til carbon kranksæt og flere Campa-versioner.

De nye modeller kommer ifølge Road.cc til blandt andet til at inkludere Super Record, Record, og Chorus samt FSA SL-K Light BB30.

Sam Morrison, ingeniør og carbon product manager hos Stages Cycling udtaler til Road.cc, at de egentlig sagtens kunne have lavet carbon wattmåler, men at funktionaliteten af den ville være for ringe i forhold til det andet niveau Stages wattmålere befinder sig på.

“Vi kunne have lavet carbon wattmåler for lang tid siden, men den ville have haft funktionaliteten som en wattmåler fra pre-Stages æra (red. tid),” forklarer Sam Marisson fra Stages Cycling.

Hvornår kommer Stages carbon på markedet?

Ifølge BikeRumor kommer Stages på markedet mellem januar og marts 2016, men det kan forventes at vare længere før de kommer helt ud i din lokale cykelforhandler, men de burde være der i det tidsrum hos www.CykelPartner.dk i tide.

Hvad bliver prisen?

BikeRumor har fået fat i en prisliste til dette års EuroBike-messe, som er beregnet som butiksprisen.

Ifølge prislisten vil modellen til Ultegra koste 719 euros, hvilket svarer til cirka 5.300 kr., hvilket svarer meget godt over ens med den nuværende pris.

Prisen kommer ifølge prislisten til at være:

  • Stages Power Super Record: 1.199 euros/ca. 8.950 kr.
  • Stages Power Record: 999 euros/ca. 7.450 kr.
  • Stages Power Chorus: 899 euros/ca. 6.700.

Priserne vil dog nok ændre sig en lille smule, når de kommer til det danske marked.

 

 

Læs også

Skriv en kommentar