Forside Træningsprogrammer Vinter cykelprogram 12-ugers træningsprogram

Vinter cykelprogram 12-ugers træningsprogram

hvis du vil holde motivationen og bevare grundformen


Har du svært ved at holde motivationen henover vinteren? Og vil du gerne undgå, at formen dykker, og du kommer i dårlig form i løbet af vinteren?

Så er det værd at overveje at få et træningsprogram, der giver struktur henover vinteren. Med den korrekte mængde træning og de korrekte intervaller, vil du kunne opbygge en god grundform henover vinteren, bevare motivationen og blive endnu stærkere end nogensinde før, når det bliver forår.

Træningsprogrammet er velegnet til alle niveauer. Både nybegyndere og øvede, unge og ældre (15-60 år) samt mænd og kvinder. Træningsprogrammet er særligt ideelt, hvis du gerne vil være hurtig på cyklen til foråret.

Træningsprogrammet er baseret på den seneste forskning med bl.a. effektive intervaller, som vil øge din syregrænse henover vinteren samt principperne om periodisering og cyklusser.

Prøv vintertræningsprogrammet, hvis du gerne vil bevare motivationen og bevare en god grundform henover vinteren!

Læs mere om
træningsprogrammet:

Vil du stadig gerne læse lidt mere om træningsprogrammet? Fair nok, så læs med her, så håber jeg, at du får svar på dine eventuelle spørgsmål om programmet.

Hvorfor vælge træningsprogram henover vinteren til cykling?

Mange kan have svært ved at motivere sig selv henover vinteren. Vejret bliver dårligere, det bliver koldt, og der kan være lang udsigt til de dejlige sommerdage i shorts og trikot på sommercyklen.

Derfor er der mange, der ikke får trænet det, som de burde i løbet af vinteren. Det betyder, at formen styrtdykker, kiloerne hober sig op osv.

Løsningen er et træningsprogram, der kan holde dig motiveret og ’til ilden’. Et træningsprogram, der har et klart formål: nemlig at give dig en god grundform henover vinteren, så du ikke mister formen, bare fordi det er vinter.

Træningsprogrammet er fyldt med træningspas, som også kan laves på hometrainer eller på korte ture, så du ikke behøves udenfor, hvis det er dårligt vejr.

“Vintertræning” træningsprogrammet indeholder:

  • Effektive og varierende intervaller, der bevarer din motivation henover vinteren
  • Træningspas der kan udføres på indendørs hometrainer
  • Anvisning af både ‘følelse’, puls og watt– dermed noget for alle niveauer og aldre

Skal jeg vælge et 4-ugers eller 12-ugers vintertrænings program?

4-ugers vinter træningsprogrammet er til dig, der gerne blot vil prøve et træningsprogram henover vinteren, eller til dig, der ikke har så meget af vinteren tilbage. Hvis det for eksempel er januar eller februar måned, kan det være mere ideelt for dig at vælge vores 4-ugers træningsprogram.

Hvis du dog stadig har et par måneder før det bliver forår og formen skal til at boostes, vil vi anbefale, at du vælger vores 12-ugers vintertrænings program. Det bygger din grundform bedre op og giver dig et endnu bedre grundlag til at kunne køre stærkt end vores 4-ugers træningsprogram.

Er træningsprogrammet også for nybegyndere og kvinder?

Ja, vores vinter træningsprogram kan benyttes af alle. Fordelen ved cykling er netop, at det er mere skånsomt for kroppen end for eksempel løb.

Vi anbefaler dog altid, at du lytter til kroppen. Hvis du får smerter eller lignende, så tag den lidt med ro, eventuelt kontakt os for at få sparring, og hvis smerten fortsætter, så overvej at besøge din læge og få nogle råd derfra. Hvis du er overvægtig anbefaler vi i stedet vores unikke “Vægttabs” træningsprogram.

Ellers, ja: træningsprogrammet er for alle uanset niveau. Det vil sige, at du både vil kunne benytte træningsprogrammet, hvis du er nybegynder og øvet – kvinde eller mand – ung eller ældre – overvægtig eller normalvægtig.

Hvad skal jeg bruge af udstyr for at kunne følge vintertrænings træningsprogrammet?

Det er meget simpelt: en cykel.

I princippet skal du ikke bruge andet. Det vil dog være gavnligt, hvis du ligeledes har en cykelcomputer, hvor du kan se puls og også meget gerne watt. Men det er ikke nødvendigt med wattmåler for at kunne følge vintertræning træningsprogrammet.

Fordelen ved wattmåleren er dog, at du vil kunne følge med i dine forbedringer. Det vil sige, at du vil kunne følge med i, om du kommer i bedre form af at følge træningsprogrammet. Vi anbefaler derfor, at hvis du vil have det bedst mulige indblik samt den mest effektive træning, at du træner med wattmåler. Hvis du ikke har en wattmåler, kan du læse vores artikel Stages wattmåler – komplet guide til køb

Inklusiv gratis styrketræningsprogram

Når du køber vores “Vintertrænings”-program får du et gratis styrketræningsprogram med i købet. Det forklarer, hvilke gentagelser, du skal lave for at det gavner dig på cyklen. Det forklarer også, hvor mange gentagelser, du skal lave og hvor

Vi anbefaler i vintertræningsprogrammet, at du styrketræner 1-2 gange om ugen, da der er mange fordele ved at styrketræne. Du vil bl.a.:

  • Blive stærkere på cyklen
  • Mindske risikoen for skader samt
  • Blive mere eksplosiv og bedre i spurter

Vinter træningsprogram
– 12 uger


Inklusiv styrketræningsprogram