Forside UdstyrProduktnyt Udstyrsnyt: Team Sky med skivebremser for første gang

Udstyrsnyt: Team Sky med skivebremser for første gang

af Alexander Dohn Bojsen

Der er mere og mere ‘hype’ omkring skivebremser til racercykler, og nu bliver skivebremserne så også taget i brug til cykelløb – blandt andet af Team Sky.

Lige nu bliver etapeløbet Eneco Tour afholdt i Holland og Belgien. Det er et etapeløb, hvor store danske profiler som Michael Valgren, Matti Breschel og vinderen af dette års Post Danmark Rundt, Christopher Juul Jensen, deltager. Dog er det noget lidt andet, der er ret sensationelt.

For første gang kommer cykelholdene til at kunne afprøve racercykler med skivebremser i forbindelse med cykelløb. Det gælder for en to-måneders prøveperiode, hvor UCI tillader alle cykelhold at afprøve cykler med skivebremser til to cykelløb efter eget valg i august eller september. Dog skulle cykelholdene, der ønskede dette, melde det til UCI senest 20. juli.

UCI har indtil videre ikke ville ud med spyttet om, hvilke cykelhold, der helt præcist har bekræftet, at de ville afprøve skivebremserne. Dog er der visse hold, man nok godt kan udelukke, da deres gear-sponsor ikke laver skivebremser.  Cykelhold som Astana, Movistar og Lotto-Soudal kommer med næsten 100% garanti ikke til at få testet brugen af skivebremser til cykelløb, da de er sponsoreret af Campagnolo, som endnu ikke er kommet med deres bud på skivebremser.

I øjeblikket er Team Sky dog i fuld færd med at teste skivebremser i forbindelse med Eneco Tour. Det er Bernhard Eisel, der har fået ‘æren’ af at køre med skivebremserne. Hvis man ikke allerede havde opdaget det i fjernsynet, så skrev Team Sky på deres facebook:

“Har du bemærket noget anderledes? Det er rigtigt – i dag ved Eneco Tour kører Bernhard Eisel med Shimano skivebremser som en del af de igangværende forsøg i feltet”

 

 

Skærmbillede 2015-08-13 kl. 19.23.01

Bernhard Eisel kører på en Pinarello Dogma F8 Disc, der er udstyret med Shimano skivebremser: Flat Mount calliper-system. Selve cyklen er baseret på broderen Pinarello Dogma F8, som er den cykel, Sky-rytterne kører på normalt. Pinarello har forsøgt at skabe en cykel med samme stivhed, geometri og vægt, men altså med de utraditionelle skivebremser.

De er ikke det eneste WorldTour-hold, der kommer til at teste skivebremserne. Ifølge BikeRadar.com vil Trek Factory Racing teste skivebremserne i forbindelse med dette års Vuelta á España og andre pro-kontinentalhold er også igang med at teste skivebremserne – blandt andet fra SRAM.

Målet med disse prøver er, at kunne tillade skivebremser til cykelløb fuldstændig i år 2017.

Hvad synes du om brugen af skivebremser? Godt eller skidt? Kønt eller grimt? Skriv din mening herunder.

Læs også

Skriv en kommentar